"Da nije bilo povreda, osvojili bismo Svetski kup"

Vesti 18. sep 20193:11 > 3:22
Lintao Zhang/Getty Images

Direktor američkog nacionalnog tima Džeri Kolanđelo smatra da su povrede Markusa Smarta i Džejsona Tejtuma bile previše za tim Sjedinjenih Država i da zbog toga ta reprezentacija nije mogla do zlata na Svetkom kupu u Kini.

Amerikanci su se, osim sa otkazima najvećih zvezda, sretali i sa povredama bitnih igrača još u pripremnom periodu. Iz nacionalnog tima je zbog toga ispao Kajl Lauri, zatim i Kajl Kuzma, a poseban problem je bio što su se dva igrača koji su bili zamišljeni kao nosioci igre Markus Smart i Džejson Tejtum povredili na samom prvenstvu. Tejtum je odigrao samo prva dva meča sa Češkom i Turskom, dok je Smart završio svoj nastup zaključno sa utakmicom sa Brazilom pa nije mogao da igra protiv Francuske i kasnije Srbije i Poljske.

Verujem da bismo osvojili da nije bilo povreda. To je jednstavno bilo previše i nismo mogli da se prilagodimo“, kazao je Džeri Kolanđelo koji je razočaran i zbog toga što neki igrači nisu bili u Kini.

Razočarenje nije zbog onih koji su rekli da neće da igraju, razočaran sam zbog onih koji su rekli da će doći i onda su se povukli“, kazao je ovaj američki košarkaški funkcioner. 

Povezano

 On verovatno tu najviše misli na Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa i Demijana Lilarda koji su potpuno zdravi, ali su odlučili da preskoče ovogodišnje reprezentativno okupljanje. Naredna prilika za američke košakraše da se pokažu su Olimpijske igre koje su na programu narednog leta u Tokiju.