Kažeš Srbija, misliš – Branislav Ivanović

Ruža 15. jun. 201812:01
Podeli:
Ruža Ilić

Godinama slušam kako Rusi zapravo nemaju neki odnos prema nama Srbima, neće da nam daju poene na Eurosongu i manje više sem bratskog odnosa moskovskog Spartaka i beogradske Crvene Zvezde, bliska veza između ove dve države i ne postoji.

Iz Moskve piše: Ruža Ilić

Međutim, to baš i nije tako. U Krasnodaru sam živela 2014. godine i jako sam lepo primljena jer sam iz Srbije. Tokom Svetskog prvenstva četiri godine kasnije, situacija je mnogo bolja. Zašto? Zato što Rusi stvarno ne vole zemlje zapada i stvarno vole Srbiju. Svuda se mogu čuti komentari “bratja”, “volimo Belgrad”, “vi tože pravoslavni” i sl.

Ipak, dva imena su im odmah na umu kada kažem Srbija – Branislav Ivanović i Miloš Krasić. Ne postoji fudbalski Rus koji ne poštuje naša dva igrača i koji posle svoje zemlje, ne navija za našu.

Znaju za svaki detalj njihove karijere i statistički učinak tokom boravka u Rusiji.

Predviđali su Rusi redom juče pobedu i rezultat protiv Saudijske Arabije, ali vrlo skromno, 2-1, 3-0, što je potvrdila atmosfera posle same utakmice gde su bili u čudu zbog goleade, uz komentare da je to samo zato što su Saudijci izuzetno slaba ekipa. Dakle, Srbi i Rusi stvarno jesu sličan narod…

Latinska Amerika vs Evropa 1:0

U Moskvi je najezda navijača svih latinoameričkih predstavnika, Peruanci preovladavju, ali pre prve utakmice na prvenstvu bilo je moguće videti redom Argentince, Brazilce, Kolumbijce koju su tu da slave fudbal i na sav glas bodre svoju reprezentaciju

Sa druge strane, Nemci kao da su se pomrili sa tim da silaze sa trona ove godine, dok su Španci izuzetno posramljeni zbog situacije sa Lopetegijem. Neverovatno im je kako je klub ugleda kao što je Real sebi dozvolio ovakav tajming i kako svi zaboravljaju da reprezentacija treba da bude iznad svakog kluba. Francuzima možeš sve da kažeš, sem da ih diraš u Mbapea. Za njegovo zdravlje se svi mole svakodnevno, ali sumnjaju da je najslabija karika ovog tima zapravo selektor. Poznata priča?

Od navijačkih obeležja najmoćnije izgledaju “sombrerosi” i Meksikanci su nekako najsmeliji u prognozama svog tima. Idu toliko daleko da predviđaju da se u Meksiko Siti vraćaju sa trofejom.

Svima je lako da daju ovako optimistične prognoze pre prvih utakmica svojih timova, dok na kraju dana, pobednički mogu da se osećaju – samo Rusi.