Leo se malo sapleo…

Ruža 16. jun. 201820:11 > 20:18
Podeli:
Ruža Ilić

Iz mnogo razloga utakmica između Argentine i Islanda bila je, barem po mom mišljenju, centralni događaj današnjeg dana na Mundijalu, a najviše zbog toga što sam želela da vidim da li će Mesi da podlegne pritisku ili će ućutkati sve kritike povodom njegovog igranja za nacionalni tim.

Iz Moskve piše: Ruža Ilić

Nažalost, desilo se ovo prvo, ali to ne umanjuje činjenicu koliko je on zapravo veliki i koliko jednim potezom može da preokrene čitavo prvenstvo, u svoju korist. Ne zaboravite da za to još nije kasno.

Dok sam išla ka stadionu Spartaka nisam mogla da vidim nijedno drugo ime na dresovima navijača Argentine. Samo se o njemu priča, peva, samo zbog njega su i Kinezi stigli u Rusiju. Mesi je zaista Bog za ove ljude.

Sa druge strane, pozitivni Islanđani nijednog trenutka nisu prestali da veruju da njihov tim može da se nosi sa Argenticima i na moje pitanje o Mesiju, odgovor je bio kratak i jasan: “Messi, who?”

Zahtev za ovu utakmicu poslala sam baš da bih uživo doživela pesmu kojom Islanđani prate svoju reprezentaciju i za mene je to bio jedan od najvećih fudbalskih doživljaja zbog posebne energije koja jednoj fudbalskoj ekipi stiže od navijača.

Ipak, neprijatno iznenađenje me je sačekalo kada sam stigla u pres-centar i shvatila da mi nisu dali mesto u novinarskom delu tribine, već negde drugo. Ipak, bio je to skriveni blagoslov jer je to drugo zapravo bilo mesto o kojem sam maštala otad pratim fudbal, ono “do terena”. I eto, odjednom sam od surovog profesionalca postala uzbuđena devojčica. Ispred mene su bili jedino članovi argentinskog stručnog štaba i nacionalnog saveza, a kada je Mesi istrčao na teren, osećala sam se kao da mi “šuta” loptu u dvorištu, kao da svakog časa treba da mu viknem: “Alo mali, nemoj u cveće!”

Šalu na stranu, među Argentincima osetila se velika nervoza, a koliko su samo bili srećni posle vodećeg pogotka, vidi se po sledećem snimku:

Island na kraju dana ipak izlazi kao “pobednik”, iako se završilo1:1. S obzirom na to da se njihova igra sa prethodnog evropskog prvenstva ponavlja i da su jedna od najdisciplinovanijih ekipa, vreme je da na ovaj rezultat ne gledamo kao iznenađenje već da se naviknemo na “Son” momke koji se u šesnaestercu jedne Argentine dodaju kao da su na ulici.