"Najgori ruski tim koji sam gledao"

Vesti 13. jun 201816:27 > 16:47
Podeli:
Pressphotos

Domaćin Mundijala reprezentacija Rusije će u četvrtak otvoriti Svetsko prvenstvo utakmicom protiv Saudijske Arabije. Rusi nisu favoriti, ali o svojoj reprezentaciji veoma slabo mišljenje ima i bivši fudbaler Zbornaje Andrej Kančelskis.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Sada penzionisani ofanzivac je branio boje SSSR-a i Rusije, a imao je bogatu karijeru i u Engleskoj, gde je igrao za Mančester Junajted, Everton, Mančester Siti i Sautempton. 

Kančelskis je bio strelac i poslednjeg gola u istoriji državnog tima SSSR-a, dok je ukupno za reprezentaciju odigrao 59 mečeva. Rusija nije imala uspeha na Mundijalima od raspada velike države, a njen bivši igrač smatra da ni sada nema mnogo šansi za uspeh.

„Fudbal je bio bolje organizovan u prošlim vremenima. Imali smo tradicionalan sistem, kada se SSSR raspao, naš fudbal je potonuo. Sada nivo ruskog fudbala nije visok. Sada postoje problemi. Zabrinuti smo jer je ovo najgori ruski tim koji sam gledao u životu. Svi to govore. Postoje problemi u timu, postoje dobri igrači, ali oni ne vole igranje za državni tim jer imaju problema sa selektorom“, rekao je Kančelskis za engleske medije. 

Rusija i Saudijska Arabija otvaraju SP u četvrtak od 17 časova u Moskvi, dok će ekipa Stanislava Čerčesova potom igrati protiv Egipta i Urugvaja. 

Matthias Hangst, Getty Images