Kuper: Salah? Optimista sam; Elneni: Moramo

Vesti 19. jun 20182:16 > 2:20
Podeli:
Matthias Hangst, Getty Images

Najbolji igrač Egipta Mohamed Salah presedeo je na klupi prvi meč svog tima sa Urugvajem (poraz 1:0), ali postoji velika šansa da zaigra u duelu druge runde sa Rusijom (utorak, 20.00).

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Salah je povredio rame u finalu Lige šampiona, ali je ipak otputovao u Rusiju.

“Salah je spreman. Ipak, i pred prethodni meč sa Urugvajem mislili smo da je spreman, ali uvek imamo jedan poslednji fizički test. Tako će biti i sada, videćemo kako će proći, ali mislim da će biti spreman. On je ključan deo našeg tima, optimista sam“, rekao je selektor Ektor Kuper i dodao:

“On je jedan od najboljih na svetu, čast je i privilegija biti njegov trener jer je uprkos tolikom talentu ostao skroman i pravi je timski igrač. Kada njega nema, to se oseća i moramo da tražimo alternativni plan“.

Egipat je odolevao Urugvaju sve do samog finiša i gola Himenesa u 89. minutu, a sa domaćinom žele da idu na trijumf.

“Svi u timu verujemo da možemo da ih savladamo. Razumemo da će to biti veoma težak izazov, sudar sa domaćinom turnira koji će imati veliku podršku navijača, ali nemamo drugi izbor osim pobede – kako bismo do nje stigli, moramo da budemo mirni i koncentrisani“, kaže fudbaler Arsenala Mohamed Elneni i dodaje:

“Igraćemo više napadački, želimo da ostanemo ovde koliko god je moguće. Igrati na Mundijalu i iskusiti tu atmosferu san je za koji se čovek nada da se nikada neće završiti. Svi smo u dobroj formi, moral u timu je na visokom nivou“.

U drugom meču grupe, u sredu od 17 časova, sastaju se Urugvaj i Saudijska Arabija.