Petković: Srbija će nam dati sigurnost

Vesti 21. jun. 201820:22 > 20:24
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Selektor Švajcarske Vladimir Petković rekao je pred utakmicu sa Srbijom u drugom kolu Svetskog prvenstva u Rusiji da veruje da njegova reprezentacija ide u pravom smeru.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Švajcarci su na startu Mundijala izvukli remi sa Brazilom, a Petković je tu utakmicu uporedio sa turistom koji stiže na nepoznatu destinaciju, posle koje se izgubili ili nađe pravi put. Iskusni stručnjak naglašava da je svestan da je pred njegovim timom ključna utakmica za prolazak dalje, pošto ‚Orlovi‘ drže čelo grupe E sa tri boda posle pobede nad Kostarikom.

Prva utakmica je uvek najteža jer pred nju ne znate kako se tim oseća, da li ste u dobroj formi ili ne. Mislim da ćemo moći da potvrdimo da smo na pravom putu. Druga utakmica donosi ili sigurnost ili još više sumnji. A ja verujem da će nama dati veću sigurnost. Potvrdićemo da smo na pravom putu“, naglasio je Petković.

Petković je naglasio da njegov tim mora da odigra jednako dobro u odbrani kao protiv Brazila i u petak, ali da se ne pribojava ‚Orlova‘. Takođe je dodao da će utakmicu odlučiti ritam koji nametnu oba tima.

Ne smemo da igramo samo fizički. Takođe moramo više da trčimo nego naš protivnik, a upravo to smo uradili protiv Brazila. Moramo da igramo naš dobar fudbal. Želimo da pokušamo da zadržimo svoj ritam 90 minuta“, istakao je Petković.

Duel između Srbije i Švajcarske igra se u petak od 20 časova u Kalinjingradu.