Kavani: Ne mislimo uopšte o Španiji i Portugalu

Vesti 25. jun 201810:31 > 10:33
Clive Rose, Getty Images

Napadač Urugvaja Edinson Kavani ističe da su svi u timu fokusirani jedino na okršaj sa Rusijom, kao i da niko ne misli o potencijalnim rivalima u osmini finala Španiji i Portugalu.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Rusija i Urugvaj imaju po šest bodova i u međusobnom okršaju od 16 sati odlučiće o pobedniku grupe A.

“Najvažnije nam je da pobedimo u tom duelu, da završimo kao prvi, a onda ćemo videti šta se dešava drugde. Ipak, prvo se fokusiramo na sebe, mi smo koherentna grupa, a sa istom ozbiljnošću i posvećenošću fokusiraćemo se i na duel osmine finala“, rekao je Kavani.

Na pitanje da li je iznenađen nekim rezultatima u prvih 11 dana turnira, 31-godišnji našadač Pari Sen Žermena odgovara:

“Zapravo, nisam uopšte. Mnogo je gustih mečeva, odlika ovog Mundijala jesu ili nerešeni rezultati ili pobede sa jednim golom razlike. To pokazuje veliki kvalitet i to da razlike između timova nisu tako velike kao što su nekada bile. Mečevi su teži, nervozniji, teže je i ostvariti rezultat“.

Selektor Oskar Tabares nije želeo da ponudi decidan odgovor na pitanje hoće li odmarati neke od zvezda u sudaru s Rusijom.

“Sigurno vam neću dati nikakve nagoveštaje kada je reč o sastavu ekipe. Neću ovde otkriti ništa, ali već sam rekao da nam je predstojeći okršaj važan. Neko je rekao da će možda biti osam promena, ali neću da ulazim u tom, nećemo izaći na teren tek tako“, kaže Tabares i dodaje:

“Želimo da igramo sedam mečeva u mesec dana, spremni smo za to i posle svakog meča prolazimo proces oporavka. I odmor je neophodan, ali umor nije tema u našem timu trenutno“.

U preostalom meču grupe za čast i prve bodove igraće Egipat i Saudijska Arabija.