"Pobeda za Sančesa, priča se da mu prete smrću"

Vesti 25. jun 201813:05 > 13:20
Clive Mason/Getty Images

Kolumbijci su u nedelju savladali Poljsku na Svetskom prvenstvu rezultatom 3:0 i tako otvorili sebi put ka drugoj fazi. Selektor Hoze Pekerman je pobedu posvetio Karlosu Roki Sančesu.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Vezista kolumbijske reprezentacije je u duelu sa Japanom napravio penal već na startu meča jer je igrao rukom, a dobio je i crveni karton jer je direktno sprečio gol. Zbog toga Karlos Roka Sančes dobija pretnje smrću koje policija trenutno istražuje.

Veoma mu je teško i želimo da ovu pobedu podelimo sa njim. Cela ekipa se oseća tako“, kaže selektor kolumbijske selekcije Hoze Pekerman.

Carl Court/Getty Images

Dobili smo neke informacije da su mu pretili smrću, ali ne mogu ništa da potvrdim. Sve je to veoma pogodilo Sančesa i mislim da svi razumemo da je fudbal stvarno nešto drugo. Te priče oko pretnji ne smeju ni da se izgovore tek tako. Šta god da je istina, da li su te pretnje stvarne ili ne, veoma je bolno“, kaže Pekerman.

Kolumbijski fudbaler Andres Eskobar je ubijen 1994. godine jer je na Svetskom kupu u Sjedinjenim Državama dao autogol na meču protiv domaće selekcije. Utoliko se priče o pretnjama Roki Sančesu ozbiljnije shvataju u Kolumbiji. 

Sančes je inače član Fiorentine, a od januara je bio na pozajmici u Espanjolu.