"Ronaldo ili Mesi, udarac laktom je uvek crveni"

Vesti 26. jun. 20182:58 > 3:10
Podeli:
Jan Kruger, Getty Images Sport

Selektor reprezentacije Irana Karlos Keiroš bio je utučen posle remija sa Portugalom u poslednjem meču grupne faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a dodatno su ga iznervirale pojedine odluke sudija.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Iran je u meču u kome je svakom timu po jednom posle „konsultacija“ sa VAR sistemom dosuđen jedanaesterac bio na pragu senzacije, ali u nadoknadi vremena Mehdi Taremi nije iskoristio sjajnu šansu.

Portugalski trener nije propustio priliku da kritikuje VAR i to zbog (ne)namernog ispada Kristijana Ronalda.

„Prema pravilima fudbala udarac laktom se kažnjava crvenim kartonom i nije važno da li je faul napravio Mesi ili Ronaldo. Možda mu je sudija progledao kroz prste jer je Kristijano velika zvezda svetskog fudbala“ prokomentarisao je Keiroš koji je potvrdio da će nastaviti posao u selekciji Irana.

Najbolji igrač i strelac reprezentacije Portugala je posle upotrebe VART sistema dobio žuti karton.

Moramo da razumemo šta se dešava. Ovaj sistem košta čitavo bogatstvo, ali niko ne preuzima odgovornost. VAR nije dobar sistem i ne funkcioniše najbolje na Mundijalu. Sa VAR ne postoji mogućnost ljudske greške, a to je deo igre. Mi smo ljudi iz fudbala i moramo da znamo kako se odlučuje naša sudbina. Kada se odluka donese uz pomoć VAR moramo da znamo čija je to odluka,“ dodao je Keiroš i potom se osvrnuo na utakmicu.

Da je pravde u fudbalu Iran bi bio pobednik ovog meča. Međutim, pravda u fudbalu ne postoji. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Moj tim je odigrao disciplinovano, sa pravim stavom i kontrolisao je događanja na terenu.

Portugal će se kao drugoplasirani u grupi B u osmini finala sastati sa liderom grupe A Urugvajem, dok će Španija igrati sa Rusijom.