Doček za Irance kao da su prvaci sveta

Vesti 27. jun. 201814:25 > 14:26
Podeli:
Jan Kruger, Getty Images Sport

Reprezentacije koje su ispale sa Svetskog prvenstva su počele da se vraćaju kućama. Reprezentativci Irana su dočekani kao nacionalni heroji, a za to vreme u Rostovu viđena je velika drama zbog niza dojava o postavljenim bombama širom grada.

Ruska policija saopštila je da je u sredu ujutru primila mnogobrojne pozive od nepoznatih lica o postavljenim bombama u Rostovu na Donu, što je dovelo do evakuacije ljudi iz hotela, restorana, barova i ostalih ugostiteljskih objekata.

„Postojao je telefonski poziv, anonimni telefonski poziv, rekli su da je u zgradi bila bomba„, rekao je menadžer hotela, koji je odbio da kaže svoje ime, jer nije imao ovlašćenje da razgovara sa medijima.

„Policijske snage su izvršile sve neophodne provere i nikakve eksplozivne naprave nisu pronađene, trenutno svi objekti funkcionišu normalno“, navodi se u saopštenju lokalne policije.

Ruski grad Rostov na Donu nalazi se 955 kilometara južno od Moskve, a do sada su ovom gradu odigrane četiri utakmice na Svetskom prvenstvu, uključujući i pobedu Hrvatske od 2:1 protiv Islanda u utorak veče.

Potpuno drugačije slike dolaze iz Teherana gde je u sredu odmah po sletanu na aerodrom reprezentaciji Irana priređenja topla dobrodošlica posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

Iran je u ponedeljak eliminisan nakon remija sa Portugalom rezultatom 1:1. Pored Portugala iz grupe B u eliminacionu fazu i to kao prvoplasirana selekcija prošla je Španija.

Izabanici Karlosa Keiroša osvojili su četiri boda, pored pomenutog nerešenog ishoda sa Portugalom, Iran je u prvom kolu savladao Maroko sa 1:0, dok je u drugom istim rezultatom izgubio od Španije.

Ovo je bio najbolji nastup Irana na dosadašnjih pet Mundijala.