Lev: Šokiran sam! Trenutno je bolje da ćutim…

Vesti 27. jun. 201819:33 > 19:36
Podeli:
Alexander Hassenstein, Getty Images

Selektor Nemačke Joahim Lev nije krio razočarenje posle najvećeg neuspeha Pancera u istoriji i ispadanja u grupnoj fazi Mondijala u Rusiji.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Nemačka je porazom od Južne Koreje završila takmičenje na poslednjem mestu grupe F i time već na startu ostala bez prilike da brani svetsku titulu osvojenu u Brazilu pre četiri godine.

Šokiran sam! Zaista smo svi verovali da možemo da iguramo ovo i plasiramo se u nokaut fazu. niko nije očekivao da ispadnemo sad. Teško je reći koji su razlozi ovakvog rezultata. Razočaranje je veliko. Očigledno da više od ovoga nismo zaslužili„, poručio je Lev.

Elf je prvi put u istoriji Svetsko prvenstvo završio u grupi. Na startu takmičenja je ispao i 1938, ali se tada grupna faza nije igrala.

Kako posle ovoga? Moraćemo da razgovaramo u miru. Dovoljno sam iskusan da bih rekao bilo šta više sad. Mora da prođe određeno vreme da bismo sagledali situaciju realno. Ne mislim da sledi mračno doba za naš fudbal. Toliko je mladih kvalitetnih igrača. Ovo je moralo da se dogodi jednom. Sad je potrebno da izvučemo pouke i nastavimo dalje„, zaključio je nemački selektor.

Ispadanjem na startu, Nemci su nastavili loš niz branioca titula. Na prethodna dva takmičenja (2014. i 2010), tada aktuelni šampioni (Španija i Italija) su ostvarivali iste rezultate.