Mitrović: Razočarani smo, ali valjda je narod ponosan

Vesti 28. jun 20180:05 > 0:12
Ryan Pierse/Getty Images

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović istakao je da je Orlovima nedostajalo malo sreće da naprave bolji rezultat na Mondijalu u Rusiji.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Šta da kažem, nije lako i nije lepo kad se završi na ovaj način. Bili smo tako blizu, a tako daleko. Nadam se da smo učinili naš narod ponosnim. Bio je lep osećaj igrati za državni dres. Mnogo podrške smo imali…„, izjavio je Mitrović

Snažni napadač je imao dobru priliku da postigne gol protiv Brazila u poslednjem meču (2:0), ali je njegov udarac glavom izblokiran.

Nisam mogao drugačije, lopta se odbila u mene, odreagovao sam kako sam mogao. U tom trenutku sam reagovao najbolje kako sam mogao. Nije nas poslužila ni sreća. Razočarani smo, ali to je život, idemo dalje„.

Na pitanje da li bi mu bilo lakše da je u napadu imao pomoć još jednog saigrača, Mitrović je odgovorio:

To je pitanje za selektora, on odlučuje kako ćemo da igramo. Stvarali smo šanse i ovako…„.

Defanizivac Nikola Milenković žali za propuštenim prilikama kod rezultata 1:0 za Selesao.

Imali smo šanse, mogli smo možda da preokrenemo meč u našu korist, ali nažalost nismo. Primili smo drugi gol koji nas je presekao i to je to„, kazao je on.

Brazil je drugi pogodak postigao posle prekida, a deluje da je Tijago Silva zatresao mrežu sa mesta na kojem je trebalo da stoji Milenković.

Bila je teška situacija, stajao sam tu, zato što nije došao moj igrač. Tijago je sjajno skočio i postigao gol. Idemo da se oporavimo, da se spremamo za tu Ligu nacija. Mislim da smo dobro odigrali Mondijal. Hvala celoj naciji na podršci„, zaključio je 20-godišnji štoper.

Srbija je porazom od Brazila 2:0, Mondijal završila na trećem mestu grupe E sa tri boda.