Tijago Silva: Vežbali smo prvu stativu na treningu

Vesti 28. jun 20185:50 > 6:00
Michael Steele/Getty Images

Defanizvac brazilske reprezentacije Tijago Silva je bio strelac drugog gola u meču sa Srbijom i na taj način je zapečatio pobedu "selesaa" i prolaz u drugu rundu.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Gol koji je Tijago Silva postigao posle kornera protiv Srbije uopšte nije slučajnost. Naime defanzivac Pari sen Žermena je u dresu reprezentacije Brazila dao šest golova, a četiri su bila posledica asistencije Nejmara iz kornera. 

U nekim trenucima nam je bilo teško ali smo ostali fokusirani i onemogućili protivnika da napada. Kada je bio korner uspeli smo da uradimo ono što smo vežbali mnogo puta na treningu. Veoma smo srećni zbog toga“, kazao je Tijago Silva  o golu iz kornera. 

 „Od prvog meča do sada smo imali u nekim momentima poteškoće, kao i danas. Najvažnija stvar je da je zim znao kako da se oni kada protivnik napada. Kao što selektor Tite kaže morate da znate kako da patite i da se nosite sa problemima u igri“, kaže Silva.

Inače brazilski štoper je igrao odlično i u fazi odbrane, a posebno se istakao kada je u momentima pritiska Srbije blokirao šut Aleksandra Mitrovića glavom.