'Iranski Mesi' zbog uvreda neće više da igra

Vesti 28. jun. 201817:23 > 17:26
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Napadač Irana Sardar Azmun objavio je da se povukao iz reprezentacije u 23. godini i dodao da je njegovoj majci zbog uvreda koje su mu upućene poslednjih dana pozlilo.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Azmun, kojeg mnogi zovu ‘Iranski Mesi’, postigao je 23 gola na 33 utakmice za svoj nacionalni tim do početka Svetskog prvenstva u Rusiji. Na ovogodišnjem Mundijalu nije uspeo da nađe put do protivničke mreže, a izabranici Karlosa Keiroša su zauzeli treće mesto u grupi B, iza Španije i Portugala.

Svoju odluku da više ne igra za reprezentaciju Azmun je opisao izrazito bolnom.

Na 14 utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo iranski napadač je postigao 11 golova, a odigrao je po 90 minuta na sve tri utakmice u Rusiji. Iran je u grupi pobedio Maroko, igrao nerešeno sa Portugalom i izgubio od Španije.

Moja majka je prebrodila ozbiljnu bolest i ja sam bio srećan„, rekao je Azmun, koji igra za Rubin iz Kazanja, „Nažalost, zbog neobzirnosti pojedinih ljudi i uvreda koje su upućene meni i mojim saigračima, potpuno nezasluženo, njena bolest se pogoršala. To me je dovelo u tešku situaciju, da moram da biram i ja sam izabrao svoju majku„.

Azmun je u reprezentaciji Irana debitovao kao 19-godišnjak i trenutno je peti na listi najboljih strelaca svoje zemlje. Mnogi ga porede sa nacionalnim herojem Alijem Dajijem, koji je postigao 109 golova na 119 utakmica za Iran.