"Ne možete da kažete da smo najgori na SP"

Vesti 29. jun 20183:58 > 4:13
Getty Images Sport, Julian Finney

Selektor Paname Ernan Dario Gomez bio je prilično ljut kada je jedan novinar na konferenciji za medije konstatovao da je njegova ekipa bila najgora na Svetskom prvenstvu u Rusiji, koje ja završila sa tri poraza u grupi.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Ne propustite da pogledate servis Sport Kluba sa svim rezultatima, statistikama i tabelama!

Panama, koja je debitant na Mundijalima, izgubila je u četvrtak od Tunisa sa 2:1 u trećem kolu grupne faze. Uz poraze od Engleske (6:1) i Belgije (3:0) dolazi se do statistike po kojoj je latinoamerička reprezentacija zaista poslednja, što je jedan novinar i primetio.

„Da, mi smo poslednji…ali najgori na turniru? Morate da upoređujete i druge stvari kao što su sportska edukacija i uslovi za treninge. Mi smo novi na SP, ali sa najviše problema. Da ste videli infrastrukturu, terene koje imamo, ovo je ekipa koja raste“, rekao je temperamentni Kolumbijac na klupi Paname Gomez

Kanalerosi su već iznenadili i samim plasmanom na Mundijal kada su iza sebe ostavili i tim Sjedinjenih Američkih Država. 

„Svi smo zajedno radili veoma naporno i igrali smo protiv ekipa koje su već učestvovale na Svetskom prvenstvu. Ne možete da nas nazovete najgorim timom, to je potpuno odsustvo poštovanja“, zaključio je Ernan Dario Gomez koji je rekao i da je dobio ponude za druge poslove, ali da prvo želi da se dobro odmori. 

Clive Mason, Getty Images Sport