Marokanci se žalili zbog "ozbiljnih sudijskih grešaka"

Vesti 29. jun. 20187:03 > 7:20
Podeli:
Alex Livesey, Getty Images Sport

Fudbalski savez Maroka uložio je žalbu FIFA zbog sudijskih grešaka na utakmicama grupne faze Mundijala u Rusiji protiv Portugalije i Španije.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Ne propustite da pogledate servis Sport Kluba sa svim rezultatima, statistikama i tabelama!

Maroko je na Svetskom prvenstvu u Rusiji izgubio od Irana (1:0) i Portugalije (1:0), dok je sa Španijom u trećem kolu odgirao nerešeno (2:2). Lavovi Atlasa nijednom nisu bili u potpunosti nadigrani, ali su bodove za plasman u nokaut fazu izgubili. 

Oni su posebno nezadovoljni zbog sudijskih odluka, koje su po njihovom mišljenju direktno uticale na ishode utakmica protiv Španije i Portugalije. 

FS Maroka je istakao da je došlo do „ozbiljnih sudijskih grešaka“, kao i da se VAR sistem koristio ili nije koristio kako bi se pomoglo protivnicima. 

„Želimo da iskažemo ogorčenost zbog nepravde koju je naša reprezentacija doživela, posle ozbiljnih sudijskih grešaka, koje su dovele do ranog ispadanja ekipe sa SP u prvoj fazi“, napisao je predsednik FS Maroka Fuzi Lekja u pismu predsedniku FIFA Đaniju Infantinu. 

Marokanci su naveli sve sporne situacije, od kojih su se tri dogodile na meču protiv Portugalije, a naglašeno je da pobednički gol Ronalda nije trebalo da bude priznat jer je ofanzivac prethodno načinio prekršaj.

Što se tiče meča protiv Španije pobrojano je pet situacija u kojima je navodno suđeno na štetu Maroka.