Dzjuba: Moramo da umremo na terenu

Vesti 29. jun 201815:38 > 15:52
Julian Finney/Getty Images

Jedan od heroja ruske reprezentacije Artjom Dzjuba poručuje da on i njegovi saigrači moraju da daju 300 odsto svojih mogućnosti kako bi imali šansi da prođu Španiju.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

U nedelju će Rusija imati najvažniji meč u skorijoj istoriji. Na domaćem terenu, na punom Lužnjikiju će igrati osminu finala Svetskog prvenstva i to protiv Španije. 

Mi smo na ovom takmičenju napravili veliki skok. Mnogi navijači su ovo shvatili kao praznik fudbala, sada želimo da napravimo jedno malo čudo i da taj praznik bude još veći i da cela zemlja bude ponosna na nas. Ono što se dešava sada, pitanje je kada će se ponoviti. Svetsko prvenstvo je u Rusiji! Izašli smo iz grupe posle 32 godine. To međutim ne znači da su svi potpuno srećni, a i izgubili smo od Urugvaja. Nismo završili turnir. Hoćemo još, pred meč života sam ludački srećan što sam ovde. Biti u reprezentaciji je nešto o čemu sam sanjao kao dete“, kazao je Artjom Dzjuba koji je na Mundijalu do sada postigao dva gola.

 „Za Španiju je ovo normalna stvar, ali za nas je to meč života. Moramo da umremo na terenu! Moramo da damo maksimum i da igramo 200, 300 odsto. Tada ćemo imati šanse. Živimo ovaj san i moramo da se pripremimo. Želimo rezultat i želimo d anapravimo šok“, kaže napadač Arsenala iz Tule koji nije uplašen pred meč u kom će se suprotstaviti Ramosu i Pikeu.

Jedva čekam meč kao i svi. Samo protiv najboljih možeš da shvatiš svoj nivo i samo tako možeš da rasteš. Jedva čekam da se suprotstavim Ramosu i Pikeu. Španci deluju kao da nisu ranjivi. Oni su najbolji na svetu. Tražićemo im neke slabosti, znamo šta nam treba u tom meču. Strplljivi smo i tražićemo naše šanse i moraćemo sve da ih iskristimo. Moramo da budemo svi kao jedan. To je ključ jer je Španija favorit“