Šmajhel: Očekujem više, ne pitanja o mom ocu

Vesti 30. jun 201822:04 > 22:05
Dan Mullan/Getty Images

Konstantna poređenja sa njegovim ocem očigledno razdražuju danskog golmana Kaspera Šmajhela, koji je već na društvenim mrežama otkrio šta misli o pitanjima novinara.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Peter Šmajhel je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Danske na Evropskom prvenstvu 1992, a smatra se jednim od najboljih golmana u istoriji. 31-godišnji Kasper je pre nekoliko dana objavio fotografiju na društvenoj mreži Instagram na kojoj se čini da je ozbiljan, ali i iznerviran, uz komentar: „Tvoje lice kada te pitaju o ocu četvrti put zaredom na konferenciji za medije na Svetskom prvenstvu“.

Kada je upitan za komentar o tome dan pre duela između Danske i Hrvatske u osmini finala Mundijalu u Rusiji, mlađi Šmajhel je rekao:

Ne nervira me to, ali očekujem više od vas (novinara). Očigledno je da je to neizbežno pred Svetsko prvenstvo, oni novinari koji me nisu pitali do sada, pitaće me, ali Danci vrlo dobro znaju kakav će moj odgovor biti“.

Šmajhelu je bilo potrebno vreme da bi izašao iz senke svog oca i postao prvi izbor na golu Danske, a reči hvale o njemu imao je i kapiten Simon Kjer.

Ide mu veoma dobro, ali ne želim da ga mnogo hvalim“, našalio se Kjer i dodao, „Zaista je važan za tim, kako na terenu, tako i van njega. Vrhunski je golman. Dokazuje to sada i srećni smo zbog toga“.

Svetsko prvenstvo u Rusiji je prvo za Šmajhela, čiji otac je samo jednom branio boje Danske na Mundijalu – 1998. godine u Francuskoj, kada je njegov tim stigao do četvrtfinala.

Duel Danske i Hrvatske na programu je u nedelju od 20 časova u Nižnjem Novgorodu.