Porodična drama kapitena Nigerije za vreme Mundijala

Vesti 3. jul 201813:22 > 13:44
Podeli:
Shaun Botterill Getty Images Sport

Kapiten Nigerije Džon Obi Mikel obelodanio je nekoliko dana pošto je njegova reprezentacija eliminisana sa Svetskog prvenstva u Rusiji, da je proživljavao porodičnu dramu jer je njegov otac prošle nedelje bio kidnapovan.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Ne propustite da pogledate servis Sport Kluba sa svim rezultatima, statistikama i tabelama!

Mikel je rekao da je njegov otac bio otet u Nigeriji prošle nedelje, dok se on spremao za odlučujuću utakmicu protiv Argentine u Rusiji. 

Mikelov otac je zadržan u zaočeništvu na istoku Nigerije, a kidnaperi su za njegovo oslobađanje zatražili 10 miliona nigerijskih naira, što je oko 28.000 dolara. 

Pa Majkl Obi je otet dok je išao na sahranu 26. juna, a zajedno sa svojim vozačem je oslobođen 2. jula, kada je intervenisala policija, dok su otmičari posle vatrenog okršaja pobegli.  

Otac Džona Obija Mikela je tokom otmice mučen, pa je po oslobađanju primljen u bolnicu, gde mu je ukazana pomoć. 

Iskusni fudbaler, bivši igrač Čelsija, nije želeo da ceo slučaj prijavi Fudbalskom savezu Nigerije i selektoru Gernotu Roru, već je rešio da sve sačuva u tajnosti. 

„Bio sam zbunjen, nisam znao šta da radim. Znao sam samo da ne smem da razočaram 180 miliona Nigerijaca. Morao sam da to potisnem u svojoj glavi i da izađem na teren reprezentujući svoju zemlju. Rekli su mi da će mi ubiti oca ako budem prijavio vlastima ili bilo kome drugom otmicu. Nisam želeo da govorim sa selektorom  o tome, jer nisam želeo da to skreće pažnju timu pred pripremu za tako važan meč. Iako sam o tome hteo da pričam nisam to mogao“, rekao je Džon Obi Mikel.

Mikelov otac je bio otet i 2011. godine, kada  je oslobođen posle deset dana. 

Nigerija je na Mundijalu u Rusiji izgubila od Hrvatske (2:0) i Argentine (2:1), dok je pobedila Island sa 2:0 i na trećem mestu u grupi završila takmičenje.