Honda završio sa reprezentacijom

Vesti 3. jul. 201813:49 > 13:51
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Japanski fudbaler Keisuke Honda objavio je da neće više igrati za reprezentaciju posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

Millennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Japanci su poraženi od Belgije rezultatom 3:2 golom u nadoknadi vremena u osmini finala, pošto su vodili 2:0. 32-godišnji fudbaler je sa klupe ušao u igru u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da spreči veliki preokret izabranika Roberta Martinesa.

Pokazali smo kako možemo da nastavimo. Možda sam ja završio karijeru u reprezentaciji, ali sam srećan jer imamo veliki broj mladih igrača koji dolaze i mislim da će oni ispisati novu istoriju japanskog fudbala„, rekao je Honda.

Japan je za kratko vreme postigao dva gola i u 52. minutu je vodio 2:0 golovima Genkija Haragučija i Takašija Inuija, ali su Jan Fertongen i Maruan Felaini doneli Belgiji izjednačenje pre gola Nasera Čadlija u nadoknadi vremena.

Ovo je poslednje Svetsko prvenstvo za mene. Ovo je realnost. Da budem savršeno iskren, želeo sam da odvedem sve u sledeću rundu, ali nisam mogao da odradim posao. Uradio sam sve što sam mogao. Dao sam sve od sebe. Belgija je zaslužila pobedu, ali smo i mi odigrali najbolje što smo mogli. I zato moram da se zahvalim svojim saigračima“, naglasio je Honda.

Honda je postigao 37 golova na 98 utakmica u dresu nacionalnog tima.