Petković: Kada Šveđani daju gol, jako su ‚tvrd orah‘

Vesti 3. jul. 201819:41 > 19:44
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Selektor reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković bio je razočaran posle eliminacije alpske selekcije sa Svetskog prvenstva u Rusiji, a pošteno je i čestitao švedskom timu na odličnoj utakmici i zaključio da je razlog za poraz njegovog tima jednostavno bila nedovoljno dobra partija u 1/8 finala.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Skandinavska selekcija je bila bolja rezultatom 1:0, a gol odluke u meču Švedske i Švajcarske Emil Forsberg je postigao u 66. minutu.

Švajcarska je tokom meča imala samo jedan šut u okvir gola u drugom poluvremenu i to u samom finišu meča.

Peče nas razočaranje posle ovog meča, jasno je da smo želeli da uradimo više. Ipak, moramo da čestitamo švedskom timu jer su uradili tačno ono što su želeli, a to je bilo dovoljno da nas pobede. Kada postignu gol, oni se pretvore u izuzetno tvrd orah“, rekao je 54-godišnji Petković, poreklom iz Sarajeva.

Trebalo je da budemo bolji, ali svaki protivnik Šveđana je imao velike probleme da razvije svoju igru protiv njih. U poslednji deset ili 15 minuta uneli smo više emocija u igru i mislim da smo bili malo bolji nego inače. Na kraju to nije bilo dovoljno“, zaključio je nekadašnji trener Jang Bojsa, Siona i rimskog Lacija.

Švajcarska je u grupnoj fazi bila druga u konkurenciji Brazila, Srbije i Kostarike.

Ne propustite da pogledate servis Sport Kluba sa svim rezultatima, statistikama i tabelama!