"Vidite da nije bitno što nisam visok golman"

Vesti 4. jul 20184:49 > 5:07
Dan Mullan/Getty Images

Džordan Pikford je bio jedan od heroja u pobedi Engleske protiv Kolumbije u osmini finala Svetskog prvenstva jer je odbranio penal Karlosu Baki. On je imao odgovor Tibou Kurtoi koji je kazao da je golman Evertona previše nizak da bi dobro branio penale.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Golman engleske reprezentacije Džordan Pikford ima 185 centimetara i zato mnogi tvrde da je previše nizak da bi bio vrhunski golman. Čak je i posle pobede Belgije protiv Engleske Tibo Kurtoa kazao da je njegov kolega iz Evertona previše nizak.

Imam mnogo snage i agilnosti. Ne interesuje me to što nisam najviši golman na svetu jer je bitno da budeš u pravom mestu u pravom momentu da napraviš odbranu. Sve je u pozicioniranju i da postaviš ruku“, kaže heroj Engleske Džordan Pikford.

Znali smo da možemo da dobijemo ovaj meč čak i ako budu penali. Što se tiče penala kog sam odbranio Baki, bilo je teško ali sam odbranio levom rukom iako je delovalo da sam se bacio u pogrešnu stranu. Kritikovali su me što idem gornjom rukom ali dokle god odbranite dobro je“, kaže Pikford.

Veoma je lepo dobiti na penale. Srećno smo zbog navijača i cele zemlje. Sve nam to daje veru pred meč sa Švedskom i probaćemo da dobijemo taj meč“
Utakmica između Engleske i Švedske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva se igra u subotu.