Dalić: Ne bih Hrvatsku menjao ni za Brazil ni za Barsu

Vesti 18. jul. 20183:31 > 3:41
Podeli:
Dan Mullan, Getty Images Sport

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić je kazao da mu ni treniranje Barselone ili Brazila ne bi bilo omiljen posao koliko je to vođenje "vatrenih" sa kojima je stigao do finala Svetskog prvenstva i do istorijskog uspeha.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Hrvatska je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu napravila nezapamćen uspeh. Generacija predvođena Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem je pomerila granicu koju su postavili Šuker, Prosinečki, Boban i ostali 1998. u Francuskoj. Selektor Zlatko Dalić naravno ne može da bude ponosniji na ono što su „vatreni“ uradili u Rusiji.

Mogu da budem trener Brazila ili Barselone, ovo će uvek biti moj omiljeni posao. Da budem selektor hrvatske reprezentacije. Postoji i dalje žal što nismo osvojili trofej, ali da me neko pitao pre prvenstva da budemo u finalu sigurno bih prihvatio“, rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Dalić inače nije na klupi Hrvatske ni godinu dana. On je mesto selektora preuzeo pred kraj kvalifikacija od Anta Čačića, a Hrvati su do Mundijala došli kroz baraž gde su bili ubedljivi protiv Grčke. U kvalifikacionoj grupi ispred njih je bio Island.