Varan: Mbape vanzemaljac, dosta više sa "fin je"

Vesti 18. jul. 201816:09 > 16:10
Podeli:
Matthias Hangst, Bongarts

Štoper reprezentacije Francuske Rafael Varan oduševljen je svojim mladim saigračem iz Trikolora Kilijanom Mbapeom.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Fudbaler PSŽ-a dao je četiri gola na putu Francuske ka tituli prvaka sveta i dobio je nagradu za najboljeg mladog igrača.

„Ranije sam upoznao neke vanzemaljce, obično bih upoznao vanzemaljce kada imaju 25-30 godina, ali na Mundijalu sam upoznao jednog koji ima ispod 20. Sa njim sve ide brže – kada pre mečeva razgovaram sa njime o taktici, nemam vremena da završim rečenice jer je on već razumeo i usvojio to što sam rekao“, rekao je Varan o 19-godišnjem čudu od deteta.

Takođe, 25-godišnjem Varanu drago je što je u Rusiji otresao i svoju reputaciju igrača koji je ponekad previše fin.

„Otkad sam imao sedam godina, govore ‘fin je, fin je’. Jesam fin, ali to nije sve što jesam. Ne može niko da ima karijeru poput moje, da igra sedam godina u Real Madridu, a da ne poseduje karakter. Nekada su mi tražili da igram kao Ramos, kao ovaj ili onaj, da budem agresivniji, više onakav ili ovakav“, kaže Varan i dodaje:

„Imam svoj stil igre i do sada mi ne ide baš loše. Ljudi su želeli da se promenim i to me nervira. Da li od Ramosa tražimo da bude neko drugi. Prihvatamo ga onakvog kakav je, hajde da to uradimo i sa mnom“.

Varan je sa svojih 25 godina osvojio Svetsko prvenstvo, četiri Lige šampiona, tri klupska Svetska prvenstva, tri UEFA Superkupa, dve Primere, jedan Kup Kralja i dva Superkupa Španije.