Putin: Stadioni za SP da ostanu za fudbal

Vesti 20. jul. 201820:16 > 20:18
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da bi 12 stadiona koji su korišćeni za Svetsko prvenstvo trebalo da ostanu namenjeni fudbalom, a ne da budu pretvoreni u koncertne hale i izložbene prostore.

Millennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Rusija je od sredine juna do sredine jula bila domaćin Mundijala u 11 gradova, a po završetku takmičenja pažnja je usmerena na to da infrastruktura koja je izgrađena tom prilikom ne propadne. Na sastanku sa Vladom i sportskim zvaničnicima u Kalinjingradu, Putin je najavio finansijsku podršku svim stadionima u narednih pet godina, da bi se osiguralo njihovo nezavisno poslovanje do 2024. godine.

Pominjete izložbe, koncerte, turizam i komercijalne prostore. To je u redu, ali stadioni moraju da budu puni. U idealnoj situaciji moramo da težimo da svaki stadion ima tim i da svaki tim ima stadion. U suprotnom, to neće biti stadion, već koncertna dvorana“, istakao je Putin.

Kada je Rusija dobila organizaciju Mundijala, Putin je obećao da će stadioni koji budu izgrađeni postati domovi fudbalskih klubova. Od 12 stadiona koji su korišćeni za potrebe Svetskog prvenstva, samo šest je potpuno novo, dok su ostali renovirani. Polovina njih su stadioni učesnika ruske Premijer lige.