Inerhofer: Nekad mislim da mogu kao Hiršer…

Alpsko skijanje 10. feb. 201813:38 > 13:40
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Italijanski skijaš Kristof Inerhofer nije stajao na podijumu u spustu skoro četiri godine i priznaje da ga je zbog tog posta počeo da sumnja u svoje sposobnosti.

33-godišnji Inerhofer je imao samo šest stotinki zaostatka u odnosu na Austrijanca Matijasa Majera u borbi za zlato u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, a takođe je osvojio i bronzu u kombinaciji. Međutim, od tada je njegova forma u konstantnom padu, pa je upisao ukupno tri podijuma u brzinskim disciplinama u Svetskom kupu.

Teško je, nekih dana gledam kakav sam na treninzima, ponekad mislim da mogu kao Marsel Hiršer, da budem uz najbolje momke, a onda dođe trka i nikada nisam na podijumu“, rekao je Inerhofer pred nedeljnu trku spusta na Igrama u Pjongčangu.

Nedostatak samopouzdanja svakako je jedan od faktora koji je u poslednje vreme uticao na italijanskog skijaša.

Nekad mislim da ne mogu to da uradim, možda ne mogu da budem među najboljima kao pre nekoliko godina. Ali, i dalje pokušavam da verujem. U prošlosti mi se činilo da se uvek nešto loše dešava. Ali, nisam previše star, još nekoliko sezona me čeka, pa tako i mogućnost da ponovo budem dobar“, naglasio je Inerhofer.

Da ima još nečega u njemu Inerhofer je pokazao da ima još nečega u njemu zabeleživši najbolje vreme na drugom treningu spusta pred glavni okršaj u nedelju. Kaže da je jedan od razloga za to i što su mu u glavni i dalje uspomene iz Sočija.

Ponekad razmišljam o tome. Svaki put kada dođem kući vidim medalje, to su lepe uspomene. Međutim, još sam tu jer želim da živim za budućnost, a ne prošlost. Imam druge ciljeve i ovde sam jer i dalje želim da pobeđujem“, istakao je Italijan.