Vetar i dalje pravi probleme – otkazan i veleslalom

Alpsko skijanje 12. feb. 20180:38 > 0:43
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Posle muškog spusta, ni ženski veleslalom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu nije mogao da bude održan po planu zbog jakog vetra.

Iako su organizatori u nedelju izjavili da veruju da će uslovi biti povoljni za početak programa u alpskom skijanju, došlo je do novih pomeranja.

Prva vožnja veleslaloma trebalo je da startuje u 10.15 po lokalnom vremenu, ali je trka kompletno odložena dva sata pre toga.

Organizatori od početka Igara imaju problema sa takmičenjima koja se održavaju napolju. Prvo je takmičenje u ski skokovima na maloj skakaonici trajalo duže nego što je predviđeno, pa su pojedini skakači i po nekoliko minuta čekali na zaletištu na temperaturi koja je bila u minusu.

Potom je vetar doveo do odlaganja trke u spustu za muškarce, a kvalifikacije u ženskom snoubord sloupstajl kompletno su otkazane. Zbog toga je finale te discipline skraćeno i umesto tri serije imaće dve.

Poslednja informacija je da će veleslalom u konkurenciji žena biti na programu u četvrtak. Muški spust je odložen za četvrtak, pa tako i superveleslalom za petak, pošto je bio planiran za dan ranije. Organizatori su objavili da će tokom dana biti poznat novi raspored u alpskim disciplinama.

U slučaju da vetar ponovo ne poremeti planove skijašima, njih prva trka čeka u utorak, kada je na programu muška alpska kombinacija.