Svindal: Emocije su značajnije od bilo kog rekorda

Alpsko skijanje 15. feb. 201810:31 > 10:33
Podeli:
Michel Cottin/Agence Zoom/Getty Images

Aksel Lund Svindal bio je presrećan pošto je postao prvi Norvežanin u istoriji koji je osvojio zlato u spustu na zimskim olimpijskim igrama.

“Osećaj je prilično dobar, ekstremno sam srećan. To je jedna od onih stvari kada nastavljate da gledate gore ka brdu kako biste se uverili da se stvarno dešava, da nema nikoga ko dolazi i ko skija brže“, rekao je Svindal, koji je osvojio zlato i u super-džiju.

Takođe, 35-godišnji Svindal je prestigao Marija Mata, koji je u Sočiju uzeo zlato sa 34 godina, i postao najstariji osvajač najsjajnijeg odličja u alpskom skijanju:

“Mislim da je to nešto o čemu se razmišlja tek posle, ali sada su u meni samo emocije koje su nastale kada sam ušao u cilj i video da sam prvi. Te emocije značajnije su od svakog rekorda“.

Srebrnu medalju osvojio je Svindalov zemljak Ćetil Jansrud.

“Znao sam da sada moram da uradim nešto posebno kako bih ga stigao i umalo se sve desilo po planu. Izgubio sam previše vremena u donjem delu staze… Ipak, i dalje sam veoma srećan“, ističe Jansrud.

Treće mesto zauzeo je Švajcarac Beat Fojc.

“Ponosan sam što sam osvojio medalju. Nije problem izgubiti od dvojice Norvežana, oni su u vrhu već godinama. Aksel se nekoliko puta povredio, ali je i dalje ekstremno opasan“, rekao je Fojc.