Nevena Ignjatović: Ko ostane psihički svež biće na vrhu

Alpsko skijanje 15. feb. 201811:21 > 11:35
Podeli:
OKS/RAS, Aleksandar Dimitrijević

Posle višednevnih odlaganja trka alpskog skijanja zbog lošeg vremena, danas je u veleslalomu nastupila Nevena Ignjatović, dok su Marko Vukićević i Marko Stevović startovali u trci muškog spusta.

Nevena je posle prve vožnje, koju je završila u vremenu 1:14.41, zauzela 27. mesto, dok je u drugoj vožnji popravila plasman i sa 25. vremenom (1:10.99) u konačnom plasmanu zauzela 26. poziciju od ukupno 81 takmičarke koje su startovale trku veleslaloma.

Prvo mesto u ženskom veleslalomu je zauzela Mikaela Šifrin iz SAD sa vremenom 2:20.02.

Posle trke Nevena je izjavila:

Moram da priznam da se na startu osećala mala tenzija u smislu da se videlo da su sve devojke želele da urade više od normalnog. Što se skijanja tiče, baš sam uživala, sve mi je išlo tečno, gornji deo staze sam išla odlično, sneg je bio odgovarajući. U donjem delu staze sam malo posustala u ritmu i to me koštalo par pozicija, iako je staza bila jako zahtevna za skijanje. Inače veleslalom nije moja disiplina, ali sam imala ogomnu želju da vozim. Zbog svih dosadašnjih odlagnja trka raspored će nam narednih dana biti pretrpan, a ona devojka koja psihički ostane sveža će verovatno biti u vrhu. Nadam se da će mi sutra u slalomu noge biti sveže i očekujem da će biti bolje nego u veleslalomu.“

OKS/RAS, Aleksandar Dimitrijević

U muškom spustu su nastupili Marko Vukićević i Marko Stevović. Marko Vukićević je u vremenu 1:45.36 i zaostatkom od 5.11 sekundi za prvoplasiranim zauzeo 41. mesto, dok je Marko Stevović istu stazu prešao za 1:49.50 i zauzeo 51. mesto od ukupno 57 takmičara.

U ovoj trci je prvo mesto zauzeo Aksel Lund Svindal iz Norveške sa vremenom 1:40.25.

Posle trke je Vukićević izjavio:

Današnji spust je bio malo drugačiji od treninga. Svi takmičari prebacuju u višu brzinu, pa je psihički teže voziti trku nego trening. Zadovoljan sam što sam napao stazu u gornjem delu, ali kako je staza išla manje sam napadao i i nisam ubrzavao. Probaću sutra to da popravim u Super-G, da cela staza bude odvezena kako treba i da napadam celu stazu.“