Vajraterova: Prva reakcija na Ester – Vau, ko je ovo?

Alpsko skijanje 17. feb. 201812:54 > 12:56
Podeli:
Dan Istitene/Getty Images

Lihtenštajnska skijašica Tina Vajrater rekla je da trijumf Ester Ledecke smatra fantastičnim, kao i da je pomislila da bi ona mogla da predstavlja veliku pretnju u alpskom skijanju.

Ledecka je u subotu osvojila zlato u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu i prvi put se u karijeri našla na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Čehinja je, inače, primarno snouborderka, svetska šampionka je u paralelnom slalomu, ali se povremeno takmiči i u alpskom skijanju. U borbi za zlato za jednu stotinku je pobedila Austrijanku Anu Fajt, dok je Vajraterova osvojila bronzu, pošto je bila još desetinku dalje.

Ester sam primetila kada smo bile u Čileu i pomislila sam: ‚Vau, ko je ovo‘. Razgovarala sam sa njom i shvatila sam da je veoma dobra snouborderka. Multitalentovana je. Pratila sam je i pomislila sam da je samo pitanje vremena kada će se naći na samom vrhu“, istakla je Vajraterova.

Vajraterova je osvojila svoju prvu olimpijsku medalju, pa njena porodica sada ima ukupno sedam odličja. Prestale medalje osvojili su njena majka Hani Vencel i ujak Andreas Vencel, a skijaši iz Lihtenštajna ukupno deset puta su bili na podijumu na Zimskim olimpijskim igrama.

Nisam se još rodila kada su oni osvojili svoje medalje, ali se sada osećam zahvalno, znam koliki rad je uložen u sve ovo. Ponosna sam na svoju mamu i ujaka jer su i oni to uspeli. Sada je red došao na mene i osećaj je poseban“, naglasila je Vajraterova.