Dečko Mikaele Šifrin izbačen sa Olimpijskih igara

Alpsko skijanje 19. feb 201810:08 > 10:22
Podeli:
Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Matije Fevr, koji se zabavlja sa Mikaelom Šifrin, moraće da se vrati u Francusku nakon oštrih komentara koje je uputio na adresu nacionalnog tima. Fevr je na Olimpijskim igrama u Pjongčangu završio sedmi u veleslalomu na kom je trijumfovao Marsel Hiršer.

Matju Fevr je svoje učešće na Olimpijskim igrama završio, a on neće moći da bude podrška svojoj devojci Mikaeli Šifrin u narednim takmičenjima. Ona se u sredu takmiči u spustu, a Matju će tada već biti uveliko u Francuskoj jer je izbačen iz Olimpijskog sela. 

Francuski skijaš je imao neke oštre i neprimerene komentare nakon što je u nedelju u veleslalomu završio kao sedmi. On je inače jedan od čak četvorice francuskih skijaša koji su zauzeli neku od prvih sedam pozicija. Najbolji je bio Aleksi Pinturo koji je završio treći. Poredak se međutim nije svideo Fevru.

Kad bi ste samo znali šta mislim o grupi i kolektivu. Ovde sam da se trkam samo za sebe, ne očekujte čuda jer je osmo mesto moje najbolje u Svetskom kupu“ rekao je Fevr kog je Francuski olimpijski komitet poslao kući.

Skijaš se kasnije izvinio zbog svojih izjava, a pravda ih time da je bio očajan zbog rezultata.

Imao sam osećaj da dobro skijam u drugoj vožnji, a kada sam video rezultat to je bilo kao šamar