Vonova rasula dedin pepeo po Pjongčangu

Alpsko skijanje 23. feb. 201811:00 > 11:04
Podeli:
Marianna Massey/Getty Images

Američka skijašica Lindzi Von odlučila je da oda počast svom dedi po završetku svoje poslednje trke na Zimskim olimpijskim igrama Pjongčangu.

Vonova je pre Igara konstantno govorila da će skijati za svog dedu koji je preminuo u novembru prošle godine. U njegovu čast je osvojila bronzu u spustu, a u petak je rasula njegov pepeo po steni u blizini staze na kojoj se takmičila u toj disciplini.

Znam da bi mu značilo da se vratio ovde, jedan njegov deo će zauvek biti u Južnoj Koreji“, rekla je Vonova.

Deda američke skijašice Don Kidlou je bio inženjer u američkoj vojsci tokom Korejskog rata. Preminuo je u novembru u 88. godini.

Pred početak Igara u Pjongčangu, Vonova je novinarima rekla da želi da osvoji zlato u spustu u čast svog dede.

Očajnički želim da odskijam dobro za njega, mnogo mi nedostaje. Bio je veliki deo mog života, zaista sam se nadala da će dočekati da me gleda u Pjongčangu, ali znam da me prati i da će mi pomoći. Pobediću za njega“, istakla je Vonova.


Međutim, Vonova nije uspela da slavi u spustu, već je morala da se zadovolji bronzom. Zlato je pripalo Italijanki Sofiji Gođi, dok se srebrom okitila Ragnhild Movinkel iz Norveške.

Amerikanka je najavila da su joj Igre u Pjongčangu najverovatnije bile poslednje u karijeri. Pored bronze iz Pjongčanga ima i zlato u spustu iz Vankuvera, kao i bronzu u superveleslalomu sa istih Igara.