Larok se izvinila zbog demonstrativnog skidanja srebra

Hokej na ledu 23. feb. 201811:49 > 13:31
Podeli:
Getty images/Harry How

Kanadska hokejašica Žoselin Larok javno se izvinila zbog toga što je na ceremoniji dodele medalja svoje srebrno odličje skinula odmah pošto joj je bilo uručeno. Larokova je bila povređena porazom posle penala koju je nacionalni tim Kanade pretrpeo od ekipe Sjedinjenih Država.

Želim da se izvinim. U trenutku sam bila razočarana krajnjim rezultatom utakmice i emocije su me ophrvale. Nisam želela da pokažem nepoštovanje. Čast je bila predstavljati svoju zemlju i osvojiti medalju za Kanadu“, istakla je Larok.

Portal „Yahoo sports“, koji je preneo vest, smatra da je lepo što se Larokova izvinila, ali da nije morala. Autor teksta medalju koju je Larokova demonstrativno skinula sa vrata vidi kao podsetnik višedecenijskog rivalstva između Kanade i Sjedinjenih Država i smatra da je u redu što je nešto „tako bolno“ želela da udalji od sebe i dodaje da „tako sirova emocija ne zaslužuje izvinjenje“.

Njen potez karakteriše kao iskren i hrabar i smatra da skidanjem medalje sa vrata nije pokazala koliko joj ona malo znači, već upravo suprotno.