Kanađanima bronza u vatrometu golova

Hokej na ledu 24. feb. 201815:39 > 15:54
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Hokejaška reprezentacija Kanade osvojila je bronzanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto je u fantastičnom meču za treće mesto savladala Češku 6:4.

Obe ekipe su se poptuno opustile, pa odbrane praktično nisu postojale. Posebno u prvoj i trećoj trećini. U prvih 20 minuta najviše akcije stalo je u svega pola minuta. Prvo je Ebet iskoristio situaciju sa igračem više i doveo Kanadu u vođstvo na isteku devetog minuta. Samo 16 sekundi kasnije Martin Ružicka na asistenciju Romana Červenke izjednačuje. Radost Knedlički još kraće je trajala nego prethodno Kanađana, pošto je Keli već posle 15 sekundi vratio vođstvo ekipi koja je na poslednja dva olimpijska turnira osvajala zlato.

Do kraja prve trećine Roj je povisio na 3:1 i tada se već nagoveštavalo da bi Kanada mogla da nastavi niz osvajanja medalja na ZOI. U drugih 20 minuta nije bilo golova, ali je to sve nadoknađeno u poslednjoj trećini. Postignuto je čak šest golova, po tri na obe strane. Prvo je Ebet povisio na 4:1, ali je kao i prvoj trećini odmah usledio odgovor. Jan Kovar je samo 46 sekundi kasnije smanjio na 4:2. Ipak, sve je rešeno posle golova Kelija i Volskog, kada je Kanada otišla na 6:2. Do kraja meča Červenka je sa dva gola uneo blagu neizvesnost, ali se u poslednja dva minuta nije menjao rezultat i Kanađani su na kraju došli do medalje.