Sećate ga se sa otvaranja u Riju – biće i u Pjongčangu

Podeli:
Harry How/Getty Images

Privukao je pažnju svetske javnosti tokom otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a u međuvremenu je promenio sport, pa će se naći i na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

  Pita Taufatofua je nosio zastavu Tonge tokom ceremonije otvaranja Igara u Riju, a njegovom pojavom malo ko je ostao ravnodušan. Pita je bio go do pojasa, ali to nije bilo sve pošto se za tu priliku premazao uljem.

Pre godinu i po dana, Taufatofua je predstavljao Tongu u tekvondou, a posle razočaravajuće eliminacije na samom startu, postao je prvi skijaš svoje zemlje koji se kvalifikovao za Zimske olimpijske igre.

„Posle Rija odlučio sam da nađem najteži mogući sport jer mi je bio potreban novi izazov. Morate svoje telo da istestirate kroz nešto izazovno i cilj mi je bio da to učinim za godinu dana i uspeo sam“, rekao je Taufatofua.

34-godišnji skijaš je mesto na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama izborio na poslednjoj trci kvalifikacija na Islandu. Skijaška federacija Tonge objavila je da je osvojio dovoljan broj bodova da bi mu rezervisali let za Pjongčang.

Za njegov put do Južne Koreje svakako može da se kaže da je bio zanimljiv. Za Zimske olimpijske igre se spremao vežbajući na plaži i vožnjom rolera ulicama Brizbejna.