Kada izgubite opkladu, bradu vam ofarbaju u roze

Nordijsko skijanje 25. feb. 201812:43 > 12:46
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Američka skijašica Kikan Rendal ispunila je obećanje koje je dala kada se pre 12 godina kladila da će jednog dana osvojiti olimpijsko zlato.

Rendalova je zajedno sa Džesikom Digins bila zaslužna za jedno od najvećih iznenađenja na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, gde su se okitile zlatom timskom sprintu. Njih dve su tako donele Sjedinjenim Državama prvo najsjajnije odličje u ženskoj konkurenciji u skijaškom trčanju u istoriji, a ujedno su i dobile opkladu sa potpredsednikom kombinacija Američke skijaške asocijacije Tomom Kelijem.

Keli je 2006. godine obećao Rendalovoj da će joj ukoliko ikada osvoji medalju na Olimpijskim igrama dozvoliti da mu ofarba bradu u roze. Kada premotamo 12 godina unapred vidimo Kelija sa novim imidžom koji je dokaz koliko dugo su Rendalova i njene sunarodnice čekale tu medalju.

35-godišnja Amerikanka je učestvovala na svojim petim Zimskim olimpijskim igrama, koje su joj ujedno i poslednje u karijeri. Pre nje i Diginsove, američki skijaši su osvojili samo jednu medalju u trčanju, a to je učinio Bil Koh, koji se okitio bronzom na Igrama u Insbruku 1976. godine.