Sa 27 godina debituje na ZOI, veruje da su mu poslednje

Podeli:
Getty Images/Ron Jenkins

Dok mnogi sportisti sanjaju o mogućnosti da u toku karijere svoju zemlju predstave na nekoliko Olimpijskih igara, ZOI u Pjongčangu mogle bi da budu jedina prilika za 27-godišnjeg američkog akrobatskog skijaša Mekrea Vilijamsa da se okiti olimpijskom medaljom.

U sportu u kojem brzi i okretni tinejdžeri dominiraju, za Vilijamsa se čulo kada je sa 24 godine osvojio zlato na X Games u slopstajlu 2013. godine.

On je od tada još dva puta bio na podijumu i kvalifikovao se za Igre u Pjongčangu. Bez obzira na krajnji rezultat u Južnoj Koreji, Vilijams je istakao da je osvojio ono o čemu je sanjao od kada je bio dete, a to je medalja na X Games.

Nisam uspeo da obezbedim mesto u olimpijskom timu 2014, a sada imam 27 godina i ovo je možda moj prvi i poslednji pokušaj na ZOI, zbog čega ću da ti sve od sebe„, istakao je Vilijams, koji se sa američkim timom nalazi na pripremama u Austriji, i dodao:

„Sa 27 postajem nervozan. Stariji sam i nazire se kraj moje karijere. Mislim o tome šta ću da radim pošto se penzionišem, a ja ne mogu da zamislim da se bavim bilo čime osim skijanjem„.

Vilijams sumnja u to da će se takmičiti na sledećim Zimskim olimpijskim igrama koje će 2022. godine biti održane u Pekingu.

Najverovatnije ću se vratiti u školu u nekom momentu. Probaću ono što se zove realnim životom. Ali ću živeti ovako kao sada što je duže moguće„, zaključio je Amerikanac.