"Možete da imate i decu i olimpijske medalje"

Akrobatsko skijanje 21. feb. 201810:54 > 10:57
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Francuska akrobatska skijašica Mari Martino proslavila je novu olimpijsku medalju porukom da nije sve u poslovnom uspehu i da žene mogu da imaju sve ukoliko to žele.

Martino je osvojila srebro u halfpajpu, iza Kanađankie Kejsi Šarp, što joj je druga medalja na Zimskim olimpijskim igrama. Francuskinja se prethodno okitila srebrom na Igrama u Sočiju pre četiri godine godine.

33-godišnja Mari istakla je da je srebro potvrda da je donela dobru odluku povratkom akrobatskom skijanju pošto je postala majka 2009. godine.

„Vredno sam radila i mogla sam uspem u pravom trenutku. To ujedno znači da napuštam sport uz sjajnu poruku svim devojkama – možete da se takmičite jako, možete to da radite dugo, a ako se pazite to možete da radite barem do 33. godine. I, ono što je još važnije, možete da budete žena, da imate decu i možete da uspete, da se vratite i osećate dobro zbog toga„, istakla je Martino.

Šarpova je do zlata došla sa 95,80 bodova, ispred Martino, koja je osvojila 92,60, dok je bronza pripala Amerikanki Briti Sigorni.