Serva "servirala" zlato za Kanadu u ski krosu

Podeli:
Ryan Pierse, Getty Images

Kanadska skijašica Kelsi Serva osvojila je zlatnu medalju u disciplini ski kros na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Serva je do najsjajnijeg odličja u disciplini skijanja slobodnim stilom došla najpre kroz kvalifikacije u osmini finala, četvrtfinalu, drugim rezultatom u svom polufinalu, ali i najboljom vožnjom u finalu. 

28-godišnjoj takmičarki iz Kanade to je druga olimpijska medalja, pošto je u Sočiju pre četiri godine u ski krosu bila srebrna. Tada je zlatna bila Marijel Tompson, takođe iz Kanade, koja je u Pjongčangu eliminisana već u osmini finala. 

Srebro je osvojila njihova sunarodnica Britani Felan, kojoj je to prva olimpijska medalja. Do bronze je stigla svetska šampionka u ski krosu iz 2013. godine Fani Smiti iz Švajcarske. Poslednje mesto u finalu zauzela je Sandra Neslund iz Švedske, koja je i aktuelna svetska šampionka u ski krosu. 

U malom finalu pobedila je Aliz Baron iz Francuske. 

Finalom u ski krosu za žene završeno je takmičenje u fristajl skijanju na ZOI u Južnoj Koreji, a sa najviše medalja mogu da se pohvale Kanađani. Njihovi skijaši su osvojili sedam medalja, od toga četiri zlatne, dve srebrne i bronzanu.