Nemci dominantni u bobu četvorosedu

Bob 24. feb 20188:19 > 8:19
Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Posle prve dve vožnje bobom četvorosedom vodeći su Nemci. Dva tima nemačke selekcije našla su se među prva tri, a između njih je ekipa Južne Koreje.

Sa velikim ambicijama Nemci će dočekati poslednje dve vožnje, pošto peto mesto drži njihov treći tim, iza selekcije Kanade.

Sastav Bauer, Fridrih, Grotkop i Margis je posle dve voženje ostvario vreme 1:37.55 i kao vodeći ulazi u poslednji dan takmičenja. Pomenuti četverac bio je najbolji i u prvoj vožnji u kojoj je ostvario vreme 48.57, postavivši rekord staze. U drugoj su štopericu zaustavili na 49.01, što je takođe bio najbolji rezultat.

Sa 0.29 sekundi zaostatka treću i četvrtu vožnju dočekuje ekipa Južne Koreje. Junđong Von, Junglin Jun, Jungvu Seo i Donghjun Kim imali su drugo vreme u prvoj vožnji, što im je bilo dovoljno da tu poziciju zadrže i posle nešto sporije treće.

Zaostatak od 0.58 ima drugi nemački tim u sastavu Valter, Kuske, Rediger i Franke. Oni su bili treći posle prve vožnje, da bi u drugoj zabeležili drugo vreme. Ipak, nisu uspeli da sustignu domačine pred finalni dan.

Poslednje dve vožnje, u kojima će biti podeljene i medalje, na programu su u nedelju.