Kriza u nemačkom timu? Frencel i Ridzek u padu forme

Nordijska kombinacija 5. feb 201817:45 > 17:46
Podeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Prošla su vremena u kojima su Erik Frencel i Johanes Ridzek bili daleko ispred konkurencije u nordijskoj kombinaciji. Deluje da Nemci trenutno prolaze kroz krizu, ali to previše ne zabrinjava trenera Hermana Vajnbuha, koji ima još nekoliko uspešnih momaka na koje može da se osloni.

Zadovoljan sam trenutnim okolnostima i situacijom u timu. Od Božića je krenulo nabolje„, istakao je Vajnbuh, koji ne razume odakle priče o krizi u nemačkom timu nordijske kombinacije.

Mladi Vincenc Gajger zadovoljan je svojom formom pred početak Igara u Pjongčangu. Momak rođen u Oberstdorfu osvojio je drugo mesto na jednoj od trka u Zefeldu, dok je Fabijan Risle došao do treće pozicije dan ranije.

Potrudio sam se da budem što bolji i to je rezultiralo mojim odlaskom na Olimpijske igre„, zadovoljno je prokomentarisao Gajger svoj iznenadni uspeh.

Dvojica takmičara na koje niko do sada nije posebno računao postali su pretendenti na medalju, dok olimpijski šampion Erik Frencel i višestruki svetski prvak Johanes Ridzek ne ostvaruju dovoljnu dužinu pri skokovima i ne trče kao u svojim najboljim danima.

Što više mislimo o tome, to dublje tonemo i kriza onda možda postane još veća„, istakao je Ridzek.

Iako je nemačka javnost zabrinuta pre svega učinkom svojih najboljih takmičara na skakaonici, pomoćni trener Roni Akerman, koji je ujedno zadužen za skokove, previše ne brine, već zna na čemu mora da se radi u narednim danima.

Ne činimo previše velike greške. Jedino što nam nedostaje je samopouzdanje i vera u sopstvene sposobnosti. To je ono što smo izgubili„, istakao je Akerman.