Vanja Grbić promovisao odbojku na snegu u Pjongčangu

Ostalo 14. feb 201814:40 > 14:58
Podeli:
Odbojkaški savez Srbije

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Grbić učestvovao je na egzibionom meču odbojke na snegu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Grbić, osvajač 13 medalja sa reprezentacijom Srbije među kojima je i zlato sa Olimpijskih igara u Sidneju, oduševljeno je najavio učešće na zanimljivoj egzibiciji u Južnoj Koreji. 

„Nikad nisam učestvovao na Zimskim igrama, radujem se što sam imam priliku. Pre dve godine proveo sam 17 dana u Rio de Žaneiru tokom Letnjih Igara sa decom na plaži Kopakabana, a sada mogu da predstavim i odbojku na snegu tokom Zimskih igara“, poručio je on.

Događaj ima za cilj da FIVB pokuša da ubedi Međunarodni olimpijski komitet da odbojka na snegu izbori mesto na Zimskim olimpijskim igrama.

Egzibiciji je prisustvovao i princ Albert od Monaka, koji je podržao akciju, dok su uz Vladimira Grbića na terenu bili i legendarni brazilski odbojkaš Žiba, Korejac Kim Jeon Kung, kao i majstori u odbojci na pesku – Emanuel, Ksue Čen, Stefani Švajger i Nikolas Berger. 

Učesnicima se obratio i drugi izvršni potpredsednik FIVB i predsednik CEV Aleksandar Boričić.

„Odbojka na snegu ističe univerzalnost odbojke, koja je sada dostupna za igri tokom cele godine, od leta do zime, do plaža do planina, napolu i u dvorani“, istakao je Boričić