Kosić za SK: Stekli smo zlata vredno iskustvo

Ostalo 22. feb. 201812:13 > 12:14
Podeli:
SSCG/Marina Kosić

Zimske olimpijske igre su završene za Crnu Goru. Jelena Vujičić koja je nosila zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja i osvojila je 58. mesto u veleslalomu, Eldar Salihović je bio 64. u istoj disciplini, a Marija Bulatović 88. u kros kanrtiju na 10 kilometara.

Marija Bulatović je ispisala novu stranicu istorije kada je skijanje Crne Gore u pitanju jer je mlada devojka iz Kolašina postala prva učesnica u istoriji kada su nordijske discipline u pitanju. Marija Vujičić, mlada Žabljačanka je učestvovala i u slalomu, ali nije uspela da završi trku, kao ni Eldar Salhović.

“U sportu, kao i u životu, uvek može bolje. Zadovoljni smo činjenicom da smo imali tri učesnika na Olimpijskim igrama, da smo prvi put u istoriji imali učesnika u nordijskim disciplinama. Jelena Vujičić, Elldar Salihović i Marija Bulatović su činili najmlađu reprezentaciju u Pjongčangu i sve troje su uspeli da ostvare plasman, da završe makar po jednu trku”, rekao je direktor reprezentacije Rajko Kosić i nastavio:

“Olimpijske igre su najveća sportska manifestacije, takmičenje o kojem svaki sportista sanja. Marija, Eldar i Jelena su ostvarili san, debitovali su na Igrama, ali je činjenica da su imali priliku da se bore sa najboljim skijašima planete, kao i ogromna želja da se prikažu u što boljem svetlu uticali na ostvareno. Ono što nam je nedostajalo jeste iskustvo. Da ne bude zabune, zadovoljni smo ostvarenim,d obili smo veliki motiv da nastavimo sa još jačim radom. Okrećemo se sezoni koja je u toku. Imaćemo dosta FIS takmičenja, očekuju nas državna prvenstva u Kolašinu i Žabljaku. Stekli smo zlata vredno iskustvo, što je bio primarni cilj Olimpijskih igara koje se polako bliže kraju“.

Eldar je u slalomu ispao u prvoj vožnji, isto kao i Jelena pre nekoliko dana.