Otac Feliksa Loha: Poklonio je svoje zlato

Sankanje 11. feb. 201816:37 > 17:01
Podeli:
Getty images/Adam Pretty

Posle greške u finišu i propuštene šanse da dođe do trećeg zlatnog odličja u pojedinačnoj konkurenciji, Feliks Loh tužan je sedeo na svojim sankama, dok ga je otac Norbert grlio.

Moram da mu pružim podršku, tako nešto može da se desi. Svoje zlato je poklonio, jednostavno rečeno“, kazao je Norbert Loh, koji je ujedno i selektor nemačkog tima.

Dok se Feliks sa suzama u očima „mirio“ sa petim mestom, njegov zemljak Johanes Ludvig radovao se bronzi.

Nije mi jasno kako je do ovoga došlo. Nemam reči zaista. Žao mi je Feliksa, ali on je već  mnogo toga osvojio u toku karijere“, istakao je „bronzani“ Ludvig.

Da nije napravio grešku i da je, kao što su mnogi verovali da će, došao do medalje, Feliks bi se izjednačio sa trostrukim osvajačem zlata u pojedinačnoj konkurenciji i svojim mentorom Georgom Haklom.

Bio sam potpuno siguran da će uspeti, ali greške svakome mogu da se dese. Deveti zaokret na ovoj stazi bio je egzekutor“, istakao je Hakl i poslao kratku poruku Ludvigu: „Veoma se radujem da mu je pošlo za rukomd a osvoji bronzu. Hvala mu na tome što je nemačkom timu podario medalju“, zaključio je trostruki olimpijski šampion.

Feliks Loh do sada je osvojio tri olimpijska zlata – dva u pojedinačnoj i jedno u timskoj konkurenciji.

Na Svetskim prvenstvima se 12 puta popeo na pobedničko postolje, dok je srebro osvojio dvaput.