Gajsenbergerova: Greške mogu da se dese

Sankanje 12. feb. 201815:17 > 15:19
Podeli:
Alexander Hassenstein/Getty Images

Dan posle iznenađujućeg debakla Feliksa Loha u poslednjoj seriji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, nemački sankaški tim je morao da se vrati na stazu, pošto je Natali Gajsenberger započela odbranu titule osvojene u Sočiju.

Loh je sigurno vodio do poslednje runde takmičenja u nedelju, ali je napravio grešku, zakačio ogradu staze i izgubio dragoceno vreme. Nemački sankaš je jurio treće uzastopno olimpijsko zlato kojim bi se izjednačio sa Georgom Haklom, ali je na kraju zauzeo peto mesto.

Gajsenbergerova vodi na polovini takmičenja u ženskoj konkurenciji i ima 12 stotinki prednosti u odnosu na sunarodnicu Dajanu Ajtberger.

U nedelju smo videli šta bi moglo da se desi ako napravite malu grešku, a to vas mnogo košta. Bilo nam je teško da prihvatimo sve što se desilo, pošto treniram sa Feliksom Lohom skoro 20 godina. Ostvari smo mnogo uspeha. Bili smo zajedno olimpijski šampioni u timskoj štafeti u Sočiju. Zbog toga je svima teško. Ali, to je život, dešavaju se takve greške. Moj cilj za mene do kraja takmičenja je da mi se to ne desi“, istakla je Gajsenbergerova.

Preostale dve serije u ženskom sankanju na programu su u utorak od 11.30 po našem vremenu.