Nemci odbranili titulu u sankaškom dublu

Sankanje 14. feb 201814:21 > 14:23
Podeli:
Alexander Hassenstein/Getty Images

Nemački sankaši Tobijas Vendl i Tobijas Arlt osvojili su drugu zlatnu medalju u dublu na Zimskim olimpijskim igrama.

Vendl i Artl, koji su se prvi put na tronu našli u Sočiju, do odbrane titule u Pjongčangu došli su u vremenu od 1:32.697 minuta.

Srebro je pripalo Austrijancima Peteru Pencu i Georgu Fišleru, koji su bili 88 hiljaditinki iza, a drugu medalju Nemačkoj doneli su Toni Egert i Saša Beneken trećim mestom.

Olimpijski šampioni su u obe serije bili sigurni ispred svojih rivala, pa njihov trijumf nijednog trenutka nije doveden u pitanje. U drugoj seriji su čak povećali svoju prednost, a isto su učinili i Austrijanci u odnosu na drugi dubl, koji je bio skoro tri desetinke iza svojih sunarodnika. Penc i Fišler se, inače, zajedno takmiče otkako su imali po osam godina, što je ukupno više od 25 godina.


Najbolju trojicu sledio je drugi tim Austrije u sastavu Tromas Stoj i Lorenc Koler, a sledili su ih Tristan Voker i Džastin Snit iz Kanade, ispred Letonaca Andrisa i Jurisa Sicsa.

Vendl i Artl su, inače, i trostruki svetski šampioni, a svojim trijumfom u Pjongčangu su potvrdili nadmoć Nemaca u sankanju poslednjih godina, koju je pokvario samo Feliks Loh kiksom u poslednjoj seriji individualnog takmičenja. Loh je jurio svoje treće olimpijsko zlato, vodio je posle tri serije, ali je u četvrtoj napravio grešku i morao je da se zadovolji petim mestom. Najsjajnije odličje na toj trci osvojio je Austrijanac David Grajršer, dok je kod žena dominaciju nastavila Natali Gajsenberger iz Nemačke.