Ajronmen doneo domaćinu ZOI zlato u skeletonu

Skeleton 16. feb 20184:04 > 4:22
Quinn Rooney, Getty Images Sport

Predstavnik Južne Koreje Sung Bin Jun osvojio je zlatnu medalju u skeletonu, na domaćem terenu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Korejski vozač skeletona, koji nastupa sa motivom popularnog strip i filmskog junaka Ajronmena na kacigi, posle četiri serije je ostvario ukupno najbolje vreme od 3.20.55 minuta, čime je stigao do svoje prve medalje na Zimskim olimpijskim igrama. 

Za Južnu Koreju je to drugo zlato na ZOI, pošto ga je osvojio i Hjo Jun Lim u brzom klizanju na kratkoj stazi na 1.500 metara. 

Srebrnu medalju je osvojio Olimpijski sportista iz Rusije Nikita Tregubov, koji je posle treće vožnje bio na petom mestu, ali je bio sjajan u poslednjoj seriji, pa je na kraju zaslužio drugu poziciju sa 1,63 sekunde sporijim vremenom od pobednika. 

Do bronze je došao Britanac Dominik Parsons, koji je bio samo za dva deseta dela sekunde slabiji od predstavnika Rusije Tregubova. To je ujedno i prva medalja za Veliku Britaniju na ZOI u Pjongčangu. 

Drugoplasirani posle druge i treće serije Letonac Martins Dukurs, koji je u Sočiju 2014. i Vankuveru 20110. osvojio srebro, morao je da se zadovolji četvrtim mestom, dok je njegov rođeni brat Tomas Dukurs bio peti.