Sjajan preokret Jarnoldove za odbranu zlata

Skeleton 17. feb 201814:51 > 14:56
Tom Pennington/Getty Images

Britanska skeletonka Lizi Jarnold osvojila je drugo zlato zaredom na Zimskim olimpijskim igrama, pošto je posle Sočija bila najbolja i u Pjongčangu.

Jarnoldova je tako postala prva britanska sportistkinja koja je uspela da odbrani titulu na zimskim Igrama. 29-godišnja Britanka je to uspela posle velikog preokreta u drugoj polovini takmičenja, pošto je posle kiksa u drugoj seriji držala treće mesto.

Na kraju, Jarnoldova je slavila u vremenu od 3:27.28 minuta, sa 45 stotinki prednosti u odnosu na Žaklin Leling iz Nemačke. Bronza je pripala Britanki Lori Diz, koja je bila još 17 stotih delova sekunde dalje.

Posle iznenađujuće greške koju je napravila, Jarnoldova je uspela da uđe u ritam u subotu i veže dve sigurne serije. Na kraju se ispostavilo da je to bilo više nego dovoljno za odbranu titule, pošto rivalke, prvenstveno Lelingova, nisu mogle da joj priprete. Nemica je osvojila svoju prvu olimpijsku medalju, a isti slučaj je bio i sa Dizovom, koja je upotpunila sjajan dan za Britance.


Najbolje tri sledila je Austrijanka Janine Flok, ispred Tine Herman i Ane Fernštet iz Nemačke, Letonke Ledle Pridulene i Kimberli Bos iz Holandije.

Ženskim skeletonom stavljena je tačka na takmičenje u tom sportu na Igrama u Pjongčangu.