'Leteći paradajz' – burger od 920 dolara samo za Vajta

Snoubord 13. feb. 201812:42 > 12:45
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Američki snouborder Šon Vajt takmiči se na svojim četvrtim Zimskim olimpijskim igrama, pa biste pomislili da je do sada video sve. Međutim, Igre u Pjončangu su uspele da mu pruže nešto potpuno novo - njegov lični burger koji košta 920 dolara.

Pošto je saznao da jedan restoran ima čizburger nazvan ‘Leteći paradajz’, što je njegov nadimak, Vajt je odlučio da ode i da ga proba.

Vlasnik restorana Ča Gven Sol je osmislio burger baš u Vajtovu čast u nadi da će dvostruki olimpijski šampion doći u njegov lokal tokom Igara u Pjongčangu. Taj burger stoji u meniju, ali postoji začkoljica – dostupan je samo za Vajta, uz napomenu da mu osoblje želi zlatnu medalju.

Pomenuti burger u sebi ima dve pljeskavice, dve vrste sira, uz dva pileća krilca.

Ispostavilo se da je plan vlasnika uspeo, pošto je Vajt posetio restoran i burger je dobio za džabe.

Da li je ovo stvarno? Da li je to zaista Šon Vajt? Ovo nije san? Šon Vajt mi kaže da je sve stvarno. Bože, ovo je neverovatno„, rekao je Ča.


Vajt je osvojio dva zlata na Zimskim olimpijskim igrama, 2006. godine u Torinu i 2010. u Vankuveru, a pre četiri godine je bio četvrti u Sočiju. U kvalifikacijama u Pjongčangu je bio ubedljiv, a u sredu ga čeka borba za treće najsjajnije odličje.