Čudo od deteta: Nikada se ne plašim; Moioli: Plačem

Snoubord 16. feb. 201811:17 > 11:19
Podeli:
Laurent Salino/Agence Zoom

Žulija Pereira de Sousa Mabilo jedno je od najvećih iznenađenja na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Mlada, 16-godišnja Francuskinja osvojila je srebrnu medalju u snoubord krosu i kaže da se nikada ne plaši.

“Moj cilj bio je da se plasiram u finale, a posle toga nisam imala šta da izgubim. Možda je to zato što sam mlada, mada sam deo Svetskog kupa već godinu i po dana, ali nikada se ne plašim. Nikada, samo se upustim u sve“, rekla je Francuskinja.

Takmičarka iz SAD Lindzi Džejkobelis, koja je petostruka svetska šampionka u snoubord krosu i najtrofejnija u ovoj disciplini, ostala je bez medalje i tako nastavila sa „postom“ još od Torina i 2006. godine kada je bila srebrna.

“Malo je ludo što sam se našla u finalu sa mnogo starijima i iskusnjima od sebe. Gledala sam Lindzi kada sam imala četiri godine, a onda i u Sočiju, da bih sada završila ispred nje. Neverovatno, srebrna medalja, presrećna sam“, dodala je De Sousa Mabilo.

Zlatnu medalju osvojila je 22-godišnja Mikela Moioli.

“Ne znam šta da kažem. Ovo je najbolji dan u mom životu. Počela sam da plačem kada sam prošla kroz cilj i možda ću plakati ponovo. Toliko sam uzbuđena, ovo je bio moj san otkad sam bila dete. Ne budite me“, bila je ushićena Italijanka.

Čehinja Ema Samkova, zlatna iz Sočija pre četiri godine, sada je uzela bronzanu medalju.

“Ovo je tako ‘kul‘ jer se nisam dobro osećala juče. Srećna sam što sam na podijumu“, rekla je Samkova.